Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λευκάδα 1 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 31/08/2009 και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και του επικείμενου εμβολιασμού για τη νέα γρίπη συνήλθε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πανδημίας με την συμμετοχή των προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λευκάδας.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν :
· Ο Αντινομάρχης Ελευθέριος Αραβανής
· Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Στέλιος Ρόκκος
· Ο υπεύθυνος της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κ. Μιχάλης Αρετής
· Η προϊσταμένη του τμήματος Υγιεινής κ. Θεοδούλα Ρεκατσίνα
· Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Σάντας
· Ο εκπρόσωπος του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Σπηλιάς.
Στη σύσκεψή τονίστηκε η ανάγκη επεξεργασίας ενός τοπικού επιχειρησιακού σχεδίου με τρείς κύριους άξονες :
1) Την ενημέρωση των μαθητών και των διδασκόντων για τα μέτρα πρόληψης , ατομικής υγιεινής και συμπεριφοράς στο σχολείο, τον έλεγχο και την εξασφάλιση υγιεινών χώρων στα σχολικά συγκροτήματα. Επίσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να προγραμματιστούν επισκέψεις στα σχολεία του Νομού, όπως και στους υπόλοιπους χώρους συνάθροισης, ΚΑΠΗ, γηροκομεία, στρατιωτική μονάδα.
2) Την οργάνωση του επικείμενου εμβολιασμού. Σε αυτήν την προτεραιότητα είναι ανάγκη να καθοριστούν άμεσα εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε Δήμο και να αξιολογηθούν η επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, και σε διαθέσιμο υγειονομικό υλικό.
3) Εξετάστηκε επίσης η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υποστήριξη σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Σε αυτήν την προοπτική, όπως και στην οργάνωση του εμβολιασμού θεωρήθηκε απαραίτητη η συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.
Η επιτροπή επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση της για τον ήπιο χαρακτήρα της πανδημίας και ιδιαίτερα για το Νομό μας και συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες ανησυχίες και ο πανικός.



Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ι. ΑΡΑΒΑΝΗΣ