Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Όλοι οι εργαζόμενοι στο μαζικό και ενωτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, ότι δεν θα πληρώσουμε άλλο τη κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Με το πρόσχημα της κρίσης εφαρμόζουν τις πιο σκληρές αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές και δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Ξεπουλούν ότι απέμεινε από το δημόσιο τομέα, αποδιαρθρώνουν την εργασία, ρουσφετολογούν, λεηλατούν τα εισοδήματά μας, καταργούν συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι στην προκρούστεια κλίνη, ενώ καταργούνται τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο.
Στους χώρους δουλειάς με την αξιοποίηση των αντεργατικών νόμων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν η εργοδοτική αυθαιρεσία, η απλήρωτη εργασία, η περικοπή αποδοχών, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, οι συνδικαλιστικές διώξεις.
Οι εργαζόμενοι σήμερα «απολαμβάνουν» ανεργία, λιτότητα, ακρίβεια, αγαθά νοσηρών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Που μεθόδευσαν επίσης την αποδόμηση και κατάρρευση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Απαιτείται ένα νέος ενωτικός και διαρκής αγώνας συνδικάτων και εργαζομένων μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις. Χρειάζεται η συσπείρωση στη βάση, που θα δημιουργεί αγωνιστικά γεγονότα και θα πιέζει ασφυκτικά και τις κεντρικές οργανώσεις να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών-συντάξεων σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση των νόμων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που μετατρέπουν τη σταθερή εργασία σε μερική και εκ περιτροπής. Ουσιαστική στήριξη ανέργων. Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
Κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενίσχυση της δημόσιας ασφάλισης και των δικαιωμάτων. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ που πέρα από τις επιπτώσεις στις γυναίκες, φαλκιδεύει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με φορολόγηση του κεφαλαίου και των μεγάλων εισοδημάτων.
Όχι ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ, επανακρατικοποίηση τραπεζών ως μοχλών ανάπτυξης, επαναφορά στο Δημόσιο Τομέα των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.
Υπεράσπιση - αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση.
Προστασία του περιβάλλοντος.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! Δεν πληρώνουμε άλλο τη κρίση σας, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Αγωνιζόμαστε γιατί υπάρχει διέξοδος.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη μαζική, ενωτική, αγωνιστή, συμμετοχή.
Στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 5 Σεπτέμβρη.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ
Σάββατο 5/9, ώρα 7.15 πμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ