Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μήνυμα του Ξενοφώντα Βεργίνη για την εκλογική αναμέτρηση.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την ενέργειά του να ζητήσει τη διενέργεια εκλογών με στόχο την ανανέωση της λαϊκής εντολής, έχοντας βαθιά πίστη πως αδιέξοδα στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν, έδειξε πως η λύση πάντοτε βρίσκεται στα χέρια του λαού.
Μία υπεύθυνη πράξη από Έλληνα Πρωθυπουργό που ζητάει εκλογές, παρά τις δύσκολες γενικότερα συνθήκες και την άσχημη συγκυρία, εμπιστευόμενος πάντα την κρίση του λαού.
Δεν μπορούσε η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της να αφήσουν τη χώρα να σέρνεται στην προεκλογική ατμόσφαιρα που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του, επειδή πάσχουν από σύνδρομο κατάληψης της εξουσίας και από ανευθυνότητα, καθώς δεν προτείνουν λύση και δεν είναι προετοιμασμένοι για την απάντηση στα προβλήματα της χώρας μας.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Είχα την τιμή ως βουλευτής για 4 περίπου χρόνια, ως Γραμματέας του Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και ως Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στη συνέχεια, να ζήσω από πολύ κοντά την προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.
Το έργο μας για τα μεγάλα και σημαντικά έργα αναγνωρίζεται από όλους. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στον πολιτικό αλλά και στον κοινωνικό χώρο, αναγνώρισαν τις προσπάθειές μας.
Ίσως να υπάρχουν κάποια παράπονα στην διαχείριση της καθημερινότητας.
Ας αναλογιστούμε, όμως, όσοι έχουν παράπονα ότι συναντήσαμε δυσκολίες. Οι κοινωνίες μπορούν να προσδοκούν λύσεις μόνο από όσους γνωρίζουν τα προβλήματά τους και από όσους μπορούν μόνιμα να βρίσκουν την πόρτα τους ανοικτή.
Είμαι σίγουρος πως ο Ελληνικός λαός θα εκτιμήσει το έργο της Ν.Δ. και θα μας επιτρέψει να το ολοκληρώσουμε, επιβεβαιώνοντας την απόφασή μας ως παράταξη να είμαστε χρήσιμοι στην ουσία, παρά ευχάριστοι στα αυτιά.
Στον Ελληνικό λαό απομένει να επιλέξει ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο της ουσιαστικής προόδου και στον ανεύθυνο δρόμο που ανέξοδα προσφέρει η πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Αυτές οι εκλογές δεν μπορεί παρά να είναι ένα προσκλητήριο υπευθυνότητας για όλους.
Εάν δεν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησε η Ν.Δ., ο δρόμος προς την ανάπτυξη της χώρας μας κλείνει οριστικά.
Όλοι πρέπει να δώσουμε τον αγώνα με στόχο να περάσουμε πια στην εποχή όπου δεν μετρούν τα λόγια αλλά οι πράξεις.
Ο τόπος με τις προσπάθειες όλων μας μπαίνει σε νέα εποχή.
Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να ανακοπεί.

Οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί. Και είναι μπροστά μας.

Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ευθύνης….

Ας κρατήσουμε όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα και ας υλοποιήσουμε όσα έχουν δρομολογηθεί για τη χώρα και τη Λευκάδα μας.


Με αίσθημα ευθύνης

Ξενοφών Βεργίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.