Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009


ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ

Σημαντικές ανακοινώσεις του υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη

· Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο Αμβρακίας- Ακτίου-Λευκάδας.
· Δημιουργία Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Bιώσιμης Aνάπτυξης, Ινστιτούτου Αλιείας και τμήμα ΟΠΕΚΕΠΕ στην Λευκάδα.

Δείτε περισσότερα κάνωντας κλικ εδώ

1 σχόλιο:

  1. Με 4 σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την ανάπτυξη της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας και Γραμματέας του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφών Βεργίνης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 15 Σεπτέμβρη.
    Πέρα από τις προσπάθειες που έκανε στη διάρκεια της διετίας ο πρώην βουλευτής Λευκάδας για να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο που ξεκίνησε στα 3,5 χρόνια της βουλευτικής του θητείας, αναφέρθηκε σε μια θετική εξέλιξη που αφορά το μεγάλο έργο του δρόμου «Αμβρακία-Άκτιο-Λευκάδα» και εξυπηρετεί τους 3 Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Πρέβεζας, συντομεύοντας κατά πολύ την απόσταση από την Αθήνα.
    Ο κ.Βεργίνης έδωσε στη δημοσιότητα την πληροφορία πως το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 15 Σεπτέμβρη, έκρινε θετικά και νομιμοποίησε την δημοπράτηση του έργου Αμβρακία-Άκτιο-Λευκάδα. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι άμεσα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα και των δικών του προσπαθειών.
    Στη συνέχεια είπε πως προώθησε μέσω του ΕΘΙΑΓΕ, οργανισμού που αφορά την έρευνα στον αγροτικό τομέα, δύο σημαντικές υπηρεσίες για το Νομό.
    Η πρώτη αφορά το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ένα Ινστιτούτο που το διεκδικούσε η Κέρκυρα και τελικά το πήρε η Λευκάδα.
    Ανακοίνωσε δε ότι ένα από τα πρώτα εργαστήρια του Ινστιτούτου αυτού που θα έχει σαν έδρα τη Λευκάδα και θα εξυπηρετεί τα Επτάνησα αλλά και τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας θα δημιουργηθεί στο Αγρίνιο.
    Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια ακόμη υπηρεσία που πρόκειται να εγκατασταθεί στη Λευκάδα, στο Ινστιτούτο Αλιείας.
    Υπηρεσία απαραίτητη για την περιοχή καθώς αυτό το Ινστιτούτο θα έχει τη μελέτη της βιολογίας των θαλάσσιων οργανισμών, που είναι οι μέθοδοι αειφόρου διαχείρισης αλιευτικών πεδίων αλλά και ο σχεδιασμός αλιευτικών υποδομών όπως είναι τα αλιευτικά καταφύγια.
    Θα έχει λοιπόν τη δυνατότητα όπως είπε η Λευκάδα, να πρωτοπορεί στη έρευνα και της ανοιχτής αλιείας και της κλειστής όπως είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες.
    Το Ινστιτούτο περιλαμβάνει και τμήμα συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης ατόμων που ασχολούνται με την αλιεία.
    Τέλος ο κ.Βεργίνης ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λευκάδα, στον οποίο οργανισμό ο κ.Βεργίνης ήταν πρόεδρος μέχρι προχθές.
    Πρόκειται για υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά θα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας τη Λευκάδα κέντρο αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.



    Γραφείο τύπου
    Υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας
    Ξενοφώντα Βεργίνη
    (Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TYΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΙΣ 16.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ LEFKATAS TV )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.