Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009



Λευκάδα,27 Σεπτεμβρίου 2009

Πληροφορήθηκα οτι εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 αποφασίστηκε σε σύσκεψη της διακομματικής (συμμετείχαν μόνον 2 κόμματα) και του δημάρχου Λευκάδας η τοποθέτηση εξέδρας απο τον Δήμο Λευκάδας για τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με έκπληξη διαπίστωσα οτι η εξέδρα αυτή τοποθετήθηκε μπροστά στην κεντρική θύρα και σε επαφή με τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα ιδιοκτησίας μου, τραυματίζοντας βάναυσα την όψη του ιστορικού διατηρητέου μνημείου προκαλώντας φθορά στην τοιχοποία.

Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα εχει χαρακτηρισθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με το ΦΕΚ 473/Β/17.12.1962.Το έμπροσθεν τριγωνικό τμήμα που ανήκει στο ναό είναι αναπόσπαστο τμήμα του μνημείου και επομένως προστατεύεται με τον ν.3028 (ΦΕΚ 153 /28.6.02) «Για την προστασία των Αρχ/των και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Η τοποθέτηση της εξέδρας σε ιδιόκτητο χώρο χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη αποτελεί προσβολή κατά της ιδιοκτησίας και ταυτόχρονα παραβιάζει το Νόμο «Περί Αρχαιοτήτων».

Απευθύνομαι σε σας και ζητώ να πληροφορήσετε εμένα αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας για την θέση του κόμματός σας απαντώντας στα εξής ερωτήματα :

1) Πήρατε μέρος στην σύσκεψη με τον δήμαρχο Λευκάδας και αν ναί συμφωνήσατε με την τοποθέτηση της εξέδρας μπροστά στο ιστορικό μνημείο ;
2) Συμφωνείτε με την τοποθέτηση της εξέδρας στο μέσον της κεντρικής πλατείας (πεντοφάναρο) οπως κατά παράδοση γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες ;
3) Εφόσον δεν συμμετείχαν όλα τα κόμματα στην σύσκεψη με τον δήμαρχο και δεν υπήρχε απαρτία συμφωνείτε οτι η απόφαση αυτή είναι μονομερής και αυθαίρετη και προσβάλλει την αισθητική και τον πολιτισμό του νησιού μας ;

Σας ενημερώνω οτι εχω προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά του δημάρχου Λευκάδας και κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη αυτη ενέργεια που στρέφεται κατά του ιστορικού μνημείου και προσβάλλει τον πολιτισμό, την αισθητική και την παράδοση ολων των Λευκαδίων.

Με εκτίμηση

Σπύρος Μάρκου Τσαρλαμπάς