Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

09-09-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Ψηφίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου η μοριοδότηση της εντοπιότητας και προτάσσονται οι κάτοικοι από νησιωτικές περιοχές στους διορισμούς στον Δημόσιο Τομέα. Η ψήφιση του σχετικού άρθρου αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας του Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου, που με τρεις ακόμη Νησιώτες Βουλευτές ανέπτυξαν πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Βουλευτής Λευκάδας και οι υπόλοιποι Βουλευτές στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο Υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, επισήμαναν την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εξειδίκευση του άρθρου 101 του Συντάγματος, αποδεικνύοντας στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που οφείλει να επιδεικνύει για τις νησιωτικές περιοχές.

Οι Βουλευτές έθεσαν τότε στον Υπουργό το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και πρότειναν οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και αυξημένη μοριοδότηση στους σχετικούς διαγωνισμούς. Μέτρο που αναμένεται να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη νησιωτική περιφέρεια, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεση τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Υπουργός είχε τότε δεσμευτεί ότι το αίτημα των βουλευτών θα αντιμετωπιζόταν θετικά από την Κυβέρνηση, με νομοθετική πρωτοβουλία στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και τελικά έγινε, δίνοντας λύση σε ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.