Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009



Την πόλη της Οδησσού στην Ουκρανία επισκέφθηκε το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου 2009 αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκαδίων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δημάρχου Οδησσού κ. Edward Gurvits προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της Οδησσού για τον εορτασμό των 215 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.
Η Δημοτική Αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Λευκαδίων κ. Βασίλη Φέτση , τον Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ Βασίλη Θερμό και την Έφορο Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου κα Άννα Νικοδήμου, συμμετείχε στο εορταστικό τριήμερου που περιλάμβανε πλήθος δεξιώσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών δρωμένων , κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Γρηγορίου .Μαρασλή του Έλληνα επί 17ετία Δημάρχου της πόλης και πραγματοποίησε επαφές τόσο με το Δήμαρχο κ. Edward Gurvits όσο και με αξιωματούχους του Δήμου για να προωθήσει την ιδέα της αδελφοποίησης των δυο πόλεων που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν με μεσολάβηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Οδησσού συμμετείχε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας χορευτικό συγκρότημα από την Οδησσό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δυο πόλεις συνδέουν ιστορικοί δεσμοί αφού ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της Οδησσού ήταν ο Λευκάδιος Θεόδωρος Φλογαίτης.


Από το Πνευματικό Κέντρο