Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009



ΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Μέσα στην οικονομική κρίση που έφερε σε ολόκληρο τον κόσμο ,την Ευρώπη και τη χώρα μας η πολιτική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού που υπηρέτησαν με συνέπεια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
    Εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν μέσα σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που είναι η μεγαλύτερη μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Τα δύο κόμματα του δικομματισμού στην Ελλάδα ζητάνε και πάλι την ψήφο του λαού εν μέσω σκανδάλων του Βατοπεδίου, της SIEMENS και πολλών άλλων .Εν μέσω πρώην πρωθυπουργών και υπουργών και από τα δύο κόμματα που αποβάλλονται από τα ψηφοδέλτια.
    Οι πολίτες παρακολουθούν οργισμένοι, πλειστηριασμούς ακινήτων και αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα, χιλιάδες διαμαρτυρημένες επιταγές και ληγμένες πιστωτικές κάρτες, το καθημερινό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την κρίση στον τουρισμό, την ανεργία και την επισφαλή εργασία.
    Την ίδια περίοδο που πλήττονται οι εργαζόμενοι τα κέρδη των τραπεζών μεγαλώνουν.
    Αποπροσανατολιστικά μετρούν μόνο τον αριθμό των επισκεπτών που ήρθαν φέτος στο νομό μας και όχι το εισόδημα της πλειοψηφίας των απασχολούμενων στον τουρισμό, που είναι μικρότερο από πέρσι. Αυτό συμβαδίζει με την μεγάλη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας.
    Μιλάνε για τους αριθμούς των επισκεπτών και παραλείπουν τις υποδομές που δεν υπάρχουν, ώστε οι αυξημένοι αριθμοί επισκεπτών να οξύνουν τα εκρηκτικά περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά προβλήματα που βιώνουμε ήδη καθημερινά.
    Υποδομές για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο δικομματισμός που δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες.
    Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού αποφεύγουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια, γιατί υπηρετούν και θα υπηρετήσουν πολιτικές λιτότητας, πιο άγριας από πριν ,που μένει στο περιθώριο της συζήτησης στα Μ.Μ.Ε, ώστε να μη γίνει κατανοητή μέσα από την ανούσια φραστική καθημερινή αντιπαράθεση Παπανδρέου, Καραμανλή.
    Μιλούν για το μεγάλο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα αυτοί που τα δημιούργησαν με τις κυβερνήσεις τους, καλώντας όμως τους πολίτες να τα πληρώσουν για άλλη μια φορά.
    Επιζητούν την ανάκαμψη της οικονομίας, μέσα από την αύξηση της ανεργίας.
    Εμείς προχωράμε με τους πολλούς. Με αυτούς που τους πλήττει η κρίση. Με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες και τους άνδρες του καθημερινού μόχθου.
    Βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή των αγώνων με συγκεκριμένες
    προτάσεις για την Δημόσια παιδεία ,την Υγεία, το εισόδημα ,το περιβάλλον, την ανεργία, την κοινωνική πρόνοια.
    Υπερασπίζουμε σε αυτές τις εκλογές το συλλογικό μας εγχείρημα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που θέλουμε να στερεώσουμε και να διευρύνουμε.
    Καλούμε τους νέους και τις νέες των προγραμμάτων stage και της
    εργασιακής ανασφάλειας ,να μας υποστηρίξουν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μέρος του δικομματικού σκηνικού αλλά είναι αντίπαλός του.
    Αυτοί που γύρισαν τον Ιούνιο την πλάτη στο πολιτικό σύστημα με την αποχή από τις εκλογές, μπορεί να αλλάξουν ριζικά την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων και να πλήξουν το δικομματισμό ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας τη ζωή τους, το πολιτικό σκηνικό και την πορεία της χώρας μας.
    Καλούμε όλους όσους αισθάνονται κοντά στην αριστερά , θέλουν καλύτερη τη δημόσια εικόνα της και αποτελεσματικότερη τη δράση της, να υποστηρίξουν αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ .
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευκαιριακό δημιούργημα, έχει κοινωνικές αναφορές στον κόσμο της εργασίας ,αποτελεί πόλο αντίστασης , ελπίδας και προοπτικής.
    Μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους μου μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη χώρα και το νομό μας.
    Θα προσπαθήσουμε στο λίγο χρόνο που μένει μέχρι τις εκλογές στην πολιτική αντιπαράθεση να αναδειχθούν τα προβλήματα, να κυριαρχήσουν οι πολιτικές και οι προτάσεις για τη λύση τους και όχι τα πρόσωπα και η αντιπαράθεση χωρίς περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.