Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Το κόστος ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υποχρεούνται να πληρώσουν στις κατά τόπους ΕΑΣ που διενεργούν την ψηφιοποίηση των αιτήσεών τους. Το κόστος αυτό που αναλογεί για την ψηφιοποίηση πληρώνεται από την κρατική επιχορήγηση, όπως αυτό άλλωστε έχει ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κ. Καραμανλή και ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από τον Υπουργό Α.Α.&Τρ. κ. Σ. Χατζηγάκη. Η αντίστοιχη πίστωση ανέρχεται για το 2009 σε 25 εκ. €.
Αύριο Πέμπτη 14/05/09 αποστέλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ονομαστικός κατάλογος – αρχείο δικαιούχων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.
Όσοι από τους αγρότες – δικαιούχοι κατέβαλαν μέχρι σήμερα το σχετικό κόστος ψηφιοποίησης δικαιούνται να ζητήσουν την επιστροφή του από την Ένωσή τους.
Σημειώνεται ότι «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» (ενεργός ή συνταξιούχος) είναι εκείνος του οποίου το εισόδημα από γεωργικές εκμεταλλεύσεις ξεπερνά το 50% του συνολικού εισοδήματος.

Δρ. Ξενοφών Βεργίνης
Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.