Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Πρέβεζας, Αντιπύραρχο κ. Βασ. Κώνστα, είχε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου, στα πλαίσια των τακτικών επαφών του, προκειμένου να εξετάζουν κάθε φορά την κατάσταση σχετικά με την ετοιμότητα του μηχανισμού πρόληψης των πυρκαγιών.
Ο κ. Κώνστας ενημέρωσε αναλυτικά το Νομάρχη για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής, προκειμένου σε συνεργασία με τους Δήμους να επιλυθούν διάφορες εκκρεμότητες, καθώς όπως τόνισε υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα εν όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για την απόκτηση 2 νέων οχημάτων αλλά και για τον αριθμό του προσωπικού που διαθέτει.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε το Διοικητή για την αναλυτική ενημέρωση και για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις και αδυναμίες είχαν επισημανθεί κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε στο τέλος Μαΐου να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με την παρουσία και των εκπροσώπων των Δήμων, προκειμένου να εξεταστεί συνολικά ο σχεδιασμός.
Ο κ. Ιωάννου με την ευκαιρία της συνάντησης τόνισε ότι η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας που έγινε προς τους Δήμους του Νομού, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι για μια ακόμη φορά η κατανομή αυτή δεν έγινε με δίκαιο τρόπο, αλλά υπερίσχυσαν άλλες σκοπιμότητες.
Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ο κ. Ιωάννου δίνει στη δημοσιότητα την κατανομή, όπως έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την οποία προκύπτει ότι κάποιοι Δήμοι δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΑΤΑ/2009 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ) ΑΝΑ ΟΤΑ

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΤΑ ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΣΟ (€)
Ανωγείου
Πρεβέζης
16.800
Ζαλόγγου
Πρεβέζης
21.000
Θεσπρωτικού
Πρεβέζης
21.000
Κρανέας
Πρεβέζης
5.000
Λούρου
Πρεβέζης
14.000
Πάργας
Πρεβέζης
21.000
Πρεβέζης
Πρεβέζης
28.000
Φαναρίου
Πρεβέζης
21.000
Φιλιππιάδας
Πρεβέζης
21.000

Σύνολο-Πρεβέζης
168.800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.