Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



26-05-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Με θέμα την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου, έγινε την Τρίτη 19 Μαΐου σύσκεψη, στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ.) του Υπουργείου Υγείας.
Τη σύσκεψη προκάλεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, μετά από συνεργασία του με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελέτη για το νέο Νοσοκομείο, προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις δυνατότητες του οικοπέδου που έχει διατεθεί από τη Μητρόπολη και χωρίς τις εντός ή όμορες προς αυτό ιδιοκτησίες σε 1η φάση, των οποίων η διάθεση απαιτεί πολύ χρόνο. Σημειώνεται ότι η μελέτη θα είναι διαφοροποιημένη από τις αντίστοιχες άλλων νοσοκομείων, ώστε οι υπό ανέγερση κτιριακές του εγκαταστάσεις να χωροθετηθούν στα δεδομένα του οικοπέδου και χωρίς βεβαίως διαφοροποίηση στο εμβαδόν και στον αριθμό των κλινών.
Στη σύσκεψη εκτός του κ. Σολδάτου, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. κ. Χ. Στάντζος, οι μηχανικοί της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. κ. Μ. Πρέκας και κ. Α. Βιτωράτου, ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Π. Καψαμπέλης και ο επικεφαλής της μελετητικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη κ. Π. Πετρακόπουλος με τους συνεργάτες του.
Με βάση τη σύμβαση, η μελέτη θα παραδοθεί στη Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. στο τέλος Οκτωβρίου 2009.