Τρίτη, Μαΐου 05, 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Κέρκυρα : 05-05-2009
Δ/ΝΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου-Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών έχουν γίνει οι εξής ενέργειες:
Στα πλαίσια της προστασίας του κοινού κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο μέτρα λαμβάνονται στις πύλες εισόδου ταξιδιωτών από ξένες χώρες δηλαδή στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα έχει ενημερωθεί το προσωπικό των αεροδρομίων και αεροϋγειονομείων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.
Στους αερολιμένες Κέρκυρας και Ζακύνθου θα τοποθετηθεί θερμική κάμερα.
Το Λιμενικό Σώμα έχει ενημερωθεί για τις διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να εφραμόσουν κατά την περίπτωση που εισέρχεται στο λιμένα πλοίο από χώρα όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα.
Οι Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Ζακύνθου βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) για την εφαρμογή οδηγιών για τα μέτρα πρόληψης, την ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή ελλείψεων ή αναγκών σε υλικό ενημέρωσης προσωπικού και κοινού, σε υλικά ατομικής προστασίας για τα αεροδρόμια και νοσοκομεία κ.ά.
Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας έχει προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση των αρμοδίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και του Αερολιμένα «Ι. Καποδίστριας» δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες, καθώς αποτελούν τις βασικές πύλες εισόδου στο νησί μας. Επίσης συνεργάζεται με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας.
Στην έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου έγινε στις 04.05.09 σύσκεψη με πρωτοβουλία του Νομάρχη Ζακύνθου μεταξύ εκπροσώπων των συναρμόδιων φορέων (Υπηρεσιών Υγείας, Λιμενικού Σώματος, Διοίκηση Αεροδρομίου, Ν.Α.) όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τοποθέτηση θερμικής κάμερας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας για το αεροδρόμιο Ζακύνθου και θα διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης θερμικής κάμερας και στο αεροδρόμιο Αργοστολίου. Ενημερωτικό υλικό και αφίσες με οδηγίες πρόληψης για το κοινό αναμένεται να αποσταλούν στις Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Π.Ι.Ν. Επίσης έχει διενεργηθεί και προβλέπεται να συνεχιστεί η ενημέρωση των πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων για την λήψη μέτρων σε περίπτωση που εκδηλωθεί κρούσμα της ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.