Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ


Εκτός από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας που έχει ήδη εγκατασταθεί θερμική κάμερα ανίχνευσης εκδήλωσης της νόσου, ΚΑΝΕΝΑ άλλο αεροδρόμιο στα Ιόνια νησιά, που δέχονται εκατοντάδες εισερχόμενους τουρίστες καθημερινά από τουλάχιστον είκοσι διαφορετικές χώρες, δεν ελέγχει με κανένα μέσον πιθανά κρούσματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν έχουν εγκατασταθεί κάμερες ούτε στην Ζάκυνθο, ούτε στην Κεφαλονιά ούτε στο Άκτιο. Ούτε και διαφαίνεται να γίνει έστω σύντομα αυτό, να εγκαταστήσει δηλαδή το Υπουργείο Υγείας τις απαιτούμενες κάμερες για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων.
Απαιτείται άμεση ενέργεια του Υπουργείου για την εγκατάσταση καμερών σε κάθε αεροδρόμιο της χώρας, εκτός κι αν νομίζει ο κ. Υπουργός ότι με την εγκατάσταση σε 5-6 αεροδρόμια λύνει και το πρόβλημα.
Για μια ακόμα φορά η επαρχία και η περιφέρεια βρίσκεται στο έλεος της κάθε εισερχόμενης απειλής και δεν έχει ο κ. Υπουργός κανένα τέτοιο δικαίωμα να απεμπολεί τις υποχρεώσεις του και να αρκείται σε καθησυχαστικές δηλώσεις, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα...
Όταν γράφαμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη και επικίνδυνη μπορεί να θεωρούμαστε λαϊκιστές. Τώρα αποδεικνύεται καθημερινά ότι υπονομεύουν και την υγεία του κάθε εργαζόμενου σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα..

Παναγιώτης Σκληρός
Γρ/τεας της Περ/κής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιονίων νήσων