Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο γραφείο του Νομάρχη πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας Βαλέριο Τσιμπούχ ο οποίος συνοδευόταν από τον Κυριάκο Τάσιοβασίλη πρόεδρο του Ελληνοουκρανικού συνδέσμου φιλίας και εμπορίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντινομάρχες Σπ. Ρεκατσίνας και Ελ. Αραβανής. Τον Πρέσβη συνόδευσε ο Γ. Καρτάνος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων , του οποίου είναι φιλοξενούμενος. Από τη μεριά του κ. Πρέσβη και του κ. Τάσιοβασίλη εκδηλώθηκε η επιθυμία ανάπτυξης στενότερων δεσμών και προοπτικές αδελφοποίησης της Νομαρχίας Λευκάδας και αντίστοιχης περιοχής της Ουκρανίας με τα ίδια χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της Νομαρχίας τον ενημερώσαμε για τις δυνατότητες υποδοχής τουριστών και επενδυτών στη Λευκάδα και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση τους να συμμετάσχουμε στη Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο.

Την ίδια μέρα μας επισκέφθηκε στη Νομαρχία ο Εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στον Νομό μας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντινομάρχες Σπ. Ρεκατσίνας και Ελ. Αραβανής , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Στυλιανός Ρόκκος και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Γεράσιμος Χαλικιάς. Από τη μεριά της Νομαρχίας τονίστηκαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες για το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας , για την στελέχωση του και την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας. (Κ.Υ- ΟΠΑΔ-Π.Ι κ.α).