Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

07-07-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Λήντερ στους Δήμους Λευκάδας, Ελλομένου και στον Κάλαμο. 9,000,000 Ευρώ η συνολική επένδυση για Αγροτουρισμό και άλλες δράσεις, με πρωτοβουλία του Βουλευτή.


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας πληροφορώ ότι υπεγράφη από τον από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Χατζηγάκη, η τελική κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης, των τοπικών προγραμμάτων προσέγγισης ΛΗΝΤΕΡ.
Το πρόγραμμα της Λευκάδας εγκρίθηκε με το ποσό των 5.200.000 ευρώ και αφορά στους δήμους Λευκάδας (Δημοτικά Διαμερίσματα κάτω των 5000 κατοίκων), Ελλομένου και στην κοινότητα Καλάμου.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί στη Λευκάδα με την ίδια συμμετοχή των επενδυτών, θα προσεγγίσει τα 9.000.000 ευρώ

Προσωπικά επιθυμώ να καταθέσω την ευαρέσκειά μου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Χατζηγάκη και στον πρώην Υπουργό κ. Α. Κοντό για τη θετική αντιμετώπιση της Λευκάδας, η οποία είναι η μικρότερη πληθυσμιακά περιοχή της χώρας, (περίπου 7.000 κάτοικοι), για την οποία εγκρίθηκε το πρόγραμμα με το προαναφερθέν ποσό των 5.200.000 ευρώ.
Αρκεί να σημειωθεί ότι τα αντίστοιχα ποσά για προγράμματα άλλων περιοχών με 70.000 έως 80.000 κατοίκους δεν ξεπερνούν τα 7.000.000 ευρώ, ενώ στην αντίστοιχη διαδικασία διεκδίκησης προγράμματος το 2002, η Λευκάδα εξαιρέθηκε.

Επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Λήντερ Α.Ε. κ. Γεώργιο Μεταξά και τα μέλη του Δ.Σ. της, τους Δήμαρχους Λευκάδας Β. Φέτση, Ελλομένου Θ. Βερύκιο και τον Πρόεδρο του Καλάμου Γ. Κόμητα, για τη συνεργασία μας και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν κατά τη διεκδίκηση του προγράμματος. Επίσης την εταιρεία Infogroup A.E. και ιδιαίτερα το γεωπόνο μελετητή Ιωάννη Γρηγοράτο, ο οποίος είχε την επιμέλεια της σύνταξης της μελέτης.


Θοδωρής Σολδάτος
Βουλευτής Λευκάδας