Τρίτη, Ιουλίου 14, 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ


Την Παρασκευή 10/7 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων του Καλάμου Λευκάδας με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Λευκάδας σε συνεργασία με την κοινότητα του νησιού , παρουσία του ιερέα του νησιού ως εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας.
Στη συγκέντρωση κατατέθηκε η αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στις μεθοδεύσεις ανάθεσης της άγονης γραμμής που αγνόησαν προκλητικά και παράτυπα το ντόπιο καράβι παρ’ ότι έδωσε συμφερότερη προσφορά. Εκφράστηκε η διαφωνία των κατοίκων για την ενοποίηση της γραμμής με την γραμμή του γειτονικού Καστού, ενέργεια που εξυπηρετεί κυρίως τον ανάδοχο και όχι τους κατοίκους των νησιών.
Καλείται ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μην υπογράψει τη σύμβαση αφού είναι δεδομένο ότι ο νόμος του το επιτρέπει.
Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν ριζικά την άρνηση τους να αποδεχτούν τη λύση που προωθείται. Οι άγονες γραμμές επιδοτούνται με κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια και όχι για να εξυπηρετείται ο ανάδοχος. Υπηρετούν την ανάπτυξη και όχι τον μαρασμό των νησιών.
Αποφάσισαν για την αγωνιστική υποστήριξη του αιτήματος τους να συγκεντρωθούν Τρίτη 14/7 στις 9:30 το πρωί στην ακτή Βασιλειάδη του Πειραιά και να μεταφέρουν το αίτημά του την αγανάκτηση και την ανησυχία τους, ιδιαίτερα των μόνιμων κατοίκων, στον Υπουργό κ. Παπαληγούρα. Να δηλώσουν δε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την καθολική άρνηση τους να αποδεχτούν την προωθούμενη λύση.