Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγρότες, αγρότισσες,

Η πολιτική που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δρομολόγησε, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στο χώρο της αγροτικής παραγωγής. Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι ντόπιοι εκφραστές τους στη Λευκάδα˙ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές και οι παράγοντες του συνεταιρισμού, που αφού διαλύσανε τους αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς προχωρήσανε στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Στο χώρο της Αγροτικής Οικονομίας και Διατροφής δημιούργησαν μονοπωλιακές ενώσεις για την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους. Το ΤΑΟΛ εδώ και χρόνια, λειτουργεί σαν μηχανισμός της πολιτικής αυτής. Έχει ξεπουλήσει τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών (πυρηνελουργείο, ΞΕΝΙΑ και ετοιμάζεται και για το οινοποιείο), ενώ εκμεταλλεύεται την παραγωγή μας για τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. αφήνοντας εμάς απλήρωτους για χρόνια.
Προεκλογικά παρακολουθήσαμε τις φαμφάρες για αποζημιώσεις για τη φετινή χρονιά, αλλά σήμερα αντιμετωπίζουμε εκτάσεις άτρυγων αμπελιών και ανασφάλεια για το τι θα συμβεί αύριο.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, σήμερα με τα σταφύλια…αύριο με το λάδι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά αυτός του αγώνα.
Να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας για :

§ Άμεση πληρωμή των αγροτών για τις προηγούμενες χρονιές.
§ Αξιοποίηση του οινοποιείου με βάση τις ανάγκες μας. Κανένα περιουσιακό μας στοιχείο να μην ξεπουληθεί.
§ Προώθηση όλων των αγροτικών προϊόντων του συνεταιρισμού.
§ Απέναντι στη μετατροπή του ΤΑΟΛ σε αντίπαλο των συμφερόντων μας, μέσω της διοίκησης αλλά κυρίως της γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί, να συγκροτηθούν σε κάθε Δήμο Επιτροπές των Αγροτών, και αυτές σε ενιαία συνέλευση Λευκάδος για το συντονισμό των αναγκών μας.



ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 8.45π.μ.
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΟΛ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ