Τρίτη, Ιουνίου 23, 2009








Με επιτυχία το ντουέτο κρουστών "Kavvakog" από την Λευκάδα παρουσιάστηκε στην Πάργα και στην Πρέβεζα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που όλοι οι θεατές περίμεναν. Κάνοντας το σώμα τους κρουστό όργανο αυτοσχεδίασαν χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια τους πάνω στα πόδια τους και στο κορμό του σώματος τους αφήνοντας έκπληκτους όλους όσους περίμεναν να ακούσουν κάτι...συνηθισμένο. Ακολούθησαν αυτοσχεδιασμοί στο τουμπελέκι σε ανατολίτικους ρυθμούς, σόλο σε λατινοαμερικάνικής προέλευσης κρουστά, σύγχρονοι ρυθμοί σε ηλεκτρονικά κρουστά αλλά και παραδοσιακό καλαματιανό με παραδοσιακά κρουστά.
Ο Νίκος Καββαδάς ενημέρωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τους θεατές για τα κρουστά όργανα που χρησιμοποίησαν οι δυο μουσικοί στο πρόγραμμα τους και τους προέτρεπε συνέχεια να συμμετάσχουν και αυτοί στην παράσταση χρησιμοποιώντας τα χέρια τους σαν κρουστά όργανα.
Μετά το εντυπωσιακό τελευταίο κομμάτι με τον "εξωτικό" ρυθμό οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν εντυπωσιασμένοι τους δυο μουσικούς ενώ αρκετοί από αυτούς τους φώναζαν να συνεχίσουν να παίζουν.
Σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους Λευκαδίτες "Kavvakog".
Περισσότερα για τους Kavvakog μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.kavvakog.gr/