Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009







ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ,

Είναι ο υπεύθυνος που πυροβόλησε με καραμπίνα και ακρωτηρίασε το πόδι ενός αθώου σκύλου. Το ζώο, που δεν είναι καν αδέσποτο (φανταστείτε αυτά που είναι, τι βασανιστήρια τραβάνε) ονομάζεται Γουσταύος και είναι το πιο πράο τετράποδο που μπορείτε να συναντήσετε. Την Κυριακή 15/11/09 και ώρα από 5.15μ.μ. μέχρι 6.00μ.μ., την ώρα δηλαδή που έλειψε η συμπαθέστατη κυρία που τον φροντίζει, κάποιος ασυνείδητος έβγαλε καραμπίνα στα Βαρδάνια (κοντά στο Σούπερ Μάρκετ Βεργίνη) και μέσα σε κατοικημένη περιοχή πυροβόλησε από πολύ κοντά το ανυποψίαστο ζώο με αποτέλεσμα τα σκάγια να του κόψουν κυριολεκτικά το πόδι. Μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν αμέσως πήγαν το Γουσταύο στον κτηνίατρο όπου με ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τραυματισμό από σκάγια.
ΣΚΑΓΙΑ σε κατοικημένη περιοχή Κυριακή απόγευμα! Θα μπορούσε να μην ήταν στόχος το άτυχο τετράποδο…. Θα μπορούσε να είναι το παιδί σας.

Το τραυματισμένο ζώο είναι σε φαρμακευτική αγωγή για να υποχωρήσει το οίδημα στο πόδι του ώστε να χειρουργηθεί το συντομότερο. Η κυρία που φροντίζει και αγαπά το ταλαιπωρημένο ζώο, γείτονες που είναι Άνθρωποι καθώς και το Σωματείο Φιλόζωων Λευκάδας θα προσφέρουν υλική βοήθεια σε συνδυασμό πάντα με την ανεκτίμητη βοήθεια του κτηνίατρου Νίκου Σουρβίνου και Αλέκου Ανυφαντή.

Το σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας εξετάζει σοβαρά το θέμα της μήνυσης κατ’ αγνώστου και ζητά από όποιον είδε ή άκουσε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6973 860 266 και 6983 289 703