Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009



Περίληψη απόφασης

Με την αριθμ. 215/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας αναγνωρίστηκε σωματείο με την επωνυμία « ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ » με έδρα της Λευκάδα και σκοπούς του αναφερόμενους στο από 14-9-2009 καταστατικό του.
Οι σκοποί σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου είναι: να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη της Μουσικής Τέχνης, Παράδοσης και Παιδείας σε όλα τα Κοινωνικά στρώματα. Να εμφυσήσει το ενδιαφέρον και την θέληση στην νεολαία μας για την γνώση της Μουσικής Τέχνης και Παράδοσης όπως επίσης την ενασχόληση με αυτή είτε έχοντας ως όφελος την απόκτηση Μουσικής Παιδείας είτε έχοντας ως προσανατολισμό την επαγγελματική αποκατάσταση και εν συνεχεία την διάδοση των αξιών και αρχών της Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης. Προώθηση, ανάδειξη, προβολή, καλλιέργεια και διδασκαλία της τοπικής αλλά και της εθνικής εν γένει Μουσικής έκφρασης, παλαιάς, νεότερης και σύγχρονης. Προβολή και διοργάνωση εκδηλώσεων υπέρ του Εθνικού ποιητή, στοχαστή τέκνου της Λευκάδας Άγγελου Σικελιανού, όπερ και προς τιμήν του δόθηκε το όνομά του στο σωματείο. Δημιουργία Μουσικής Αμφικτιονίας στην οποία θα συμμετέχουν Μουσικά Σώματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό όπου θα γίνεται παρουσίαση, επίδειξη των ιδιαίτερων μουσικών, καλλιτεχνικών γνωρισμάτων και χαρακτηριστικών του κάθε σώματος που θα συμμετέχει. Σκοπός του θεσμού αυτού θα είναι να προβληθεί ο τόπος μας αλλά και η παγκόσμια και πανανθρώπινη γλώσσα συνεννόησης και ειρήνης που δεν είναι άλλη από τη μουσική.
Για την πραγματοποίηση των σκοπών του σωματείου, θα είναι η διδασκαλία της Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης σε όποιον το επιθυμήσει παρέχοντας όλα τα δυνατά μέσα για την κατανόηση της. Δημιουργία εκπαιδευτικών τμημάτων όπως τμήματος θεωρίας της μουσικής, τμημάτων πνευστών, κρουστών και εγχόρδων καθώς και τμήματος ηλεκτρονικής μουσικής. Δημιουργία σώματος Μπάντας, Μπαντίνας, Μουσικών Συνόλων. Μεικτής Ορχήστρας.


Μετά τιμής,
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.