Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009


Η Πρέβεζα συμμετέχει για 3η χρονιά στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2009 το τριήμερο 19,20,21 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής στο γεγονός σε μουσικούς και κοινό όλων των ηλικιών και ακουσμάτων: από κλασσική μέχρι ηλεκτρονική, κι από παραδοσιακή μέχρι ρόκ.

Σκοπός είναι να γιορτάσουμε τη Μουσική, να τιμήσουμε την εξαιρετική σημασία που έχει στη ζωή μας. Νέοι μουσικοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλοι με τα όργανά τους στους δρόμους! Είναι η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα !

Η Πρέβεζα έχει μια πολύπλευρη μουσική παράδοση, μια σύγχρονη μουσική εκπαίδευση και μια πλούσια σύγχρονη μουσική παραγωγή. Το ιδιαίτερο χρώμα της δημοτικής μουσικής παράδοσης της περιοχής είναι ηπειρώτικο με επιρροές όμως, τόσο από την ανατολική μουσική όσο και από τη δυτική, ως αποτέλεσμα της πολιτισμικής όσμωσης που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Η μουσική εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα της πρεβεζάνικης κοινωνίας και το αποδεικνύουν οι φιλόμουσοι της περιοχής που διατηρούν τις μουσικές παραδόσεις αλλά και εμπλουτίζουν την μουσική παραγωγή με σύγχρονες επιρροές.

Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έρχεται να συμπληρώσει τη μουσική παράδοση και να εμπλουτίσει τα μουσικά δρώμενα της Πρέβεζας, εντάσσοντας την Πρέβεζα στο ευρωπαϊκό μουσικό δίκτυο και ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Η Culturepolis – Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας, μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση προωθεί την δημιουργική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα η Culturepolis – Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας σχεδιάζει και οργανώνει μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη μουσική κάθε είδους στην Πρέβεζα αλλά και στην Πάργα.

Και η Πάργα !

Η Πάργα δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την γιορτή! Με πολύ έντονο το πολύ-πολιτισμικό στοιχείο στην ταυτότητά της, τόπος συνάντησης για πολλούς αιώνες διαφόρων πολιτισμών και εθνικοτήτων, αλλά και συγκερασμού της επτανησιακής και ηπειρώτικης παράδοσης, αποτελεί παράδειγμα δεκτικότητας του διαφορετικού τρόπου έκφρασης των πολιτισμικών ομάδων που φιλοξενεί και ενσωματώνει.

Φέτος, η Πάργα γιορτάζει δύο φορές!
Τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Πάργα 1959-2009 και
Τα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έτσι, η Πάργα φέτος για πρώτη φορά θα γίνει μέλος της παρέας της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επισκέπτες της που για πολλές δεκαετίες την υποστηρίζει και συγχρόνως να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο το τουριστικό της προϊόν.

Μπορούν να συμμετάσχουν στην γιορτή αυτή τοπικοί καλλιτέχνες αλλά και όσοι από τους φίλους επισκέπτες έχουν επιλέξει να κάνουν τις διακοπές τους στην Πάργα αυτή την περίοδο, τους καλούμε να φέρουν μαζί τα όργανά τους!


Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών

Είμαστε ανοικτοί στις ιδέες και τις προτάσεις συμμετοχής καλλιτεχνών, για να γιορτάσουμε ακόμα πιο ξεχωριστά φέτος, την 10η επέτειο της ΕΓΜ στην Ελλάδα και την 3η στην Πρέβεζα ! Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο σε μουσικούς αλλά και σε καλλιτέχνες του χορού ή άλλων τεχνών που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην γιορτή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στέλνουν demo τους, αλλά και καλλιτεχνικές προτάσεις που σχετίζονται με τη μουσική ιδέα, σε οποιαδήποτε μορφή (audio,video,press,project plan), ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στην Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας Τηλ. 26820 54445/6973447018, Email
caprevez@otenet.gr

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 8 Μάιου 2009.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα ! Πρέβεζα και Πάργα

Προσκαλούμε όσους επαγγελματίες (καφέ, μπαρ, χώρους εστίασης κλπ.) επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2009 στην Πρέβεζα και στην Πάργα , φιλοξενώντας ένα μουσικό γεγονός στο χώρο τους να επικοινωνήσουν με την Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας τηλ. 26820 54445/6973447018.


Υπενθυμίζουμε ότι οι τελικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα 19-23 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους.

Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της χώρας!


Demo και πληροφορίες
για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα
Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας
Τηλ. 26820 54445/6973447018
Email
caprevez@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.