Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2009


«ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συνεχίζονται στο καινούριο Θέατρο, οι πρόβες της νέας παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.
Πρόκειται για την κωμωδία των Δημήτρη Κεχαϊδη- Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά», με το οποίο ξεκινά η 27η επαγγελματική θεατρική περίοδος για το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.
Οι παραστάσεις θα αρχίσουν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στο Θέατρο της παραλήμνιας περιοχής των παλαιών Σφαγείων.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης.
Σκηνογραφία: Παναγιώτα Κοκορού
Ενδυματολογία: Ιουλία Σταυρίδου
Μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Τζένη Σκαρλάτου, Λίνα Μαρκάκη, Αϊλήν Καϊμακίδη.

------------------------------------
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Η «Αλέκα» του θεατρικού έργου




Ένα νεκρό δελφίνι βρέθηκε χθες στην περιοχή του Άη Γιάννη από μέλη του Σωματείου Φιλόζωων Λευκάδας.Ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο, όπου έφτασε αμέσως στο σημείο και όπως μας ενημέρωσαν οι λιμενοφύλακες το άτυχο δελφίνι βρίσκετε εκεί τουλάχιστον 3 ημέρες. Η Λιμενική υπηρεσία έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στον Δήμο Λευκάδας ο οποίος δεν έχει κινητοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Να σημειωθεί ότι η ταφή αυτών των ζώων, όπως το δελφίνι ή η καρέτα-καρέτα είναι αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. Δυστυχώς και η καρέττα-καρέττα που βρέθηκε στις 13 Νοεμβρίου στους Μύλους είναι ακόμη εκεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα άσχημο θέαμα με φρικτή μυρωδιά καθώς και μια εστία μικροβίων που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για τους λόγους αυτούς, ζητήθηκε σήμερα εισαγγελική παρέμβαση από το σωματείο ζωόφιλων Λευκάδας. Επίσης, χρειάζεται να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί η αιτία από την οποία μεγάλος αριθμός από θαλάσσια ζώα ξεβράζονται νεκρά τον τελευταίο καιρό στις ακτές του τόπου μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 29ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.


ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1
ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ - ΝΥΔΡΙ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1
ΚΑΡΥΑΣ - ΚΑΡΥΑ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1
ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2
ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ- ΚΑΤΩΜΕΡI- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1
ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ -ΛΑΖΑΡΑΤΑ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009







ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ,

Είναι ο υπεύθυνος που πυροβόλησε με καραμπίνα και ακρωτηρίασε το πόδι ενός αθώου σκύλου. Το ζώο, που δεν είναι καν αδέσποτο (φανταστείτε αυτά που είναι, τι βασανιστήρια τραβάνε) ονομάζεται Γουσταύος και είναι το πιο πράο τετράποδο που μπορείτε να συναντήσετε. Την Κυριακή 15/11/09 και ώρα από 5.15μ.μ. μέχρι 6.00μ.μ., την ώρα δηλαδή που έλειψε η συμπαθέστατη κυρία που τον φροντίζει, κάποιος ασυνείδητος έβγαλε καραμπίνα στα Βαρδάνια (κοντά στο Σούπερ Μάρκετ Βεργίνη) και μέσα σε κατοικημένη περιοχή πυροβόλησε από πολύ κοντά το ανυποψίαστο ζώο με αποτέλεσμα τα σκάγια να του κόψουν κυριολεκτικά το πόδι. Μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν αμέσως πήγαν το Γουσταύο στον κτηνίατρο όπου με ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τραυματισμό από σκάγια.
ΣΚΑΓΙΑ σε κατοικημένη περιοχή Κυριακή απόγευμα! Θα μπορούσε να μην ήταν στόχος το άτυχο τετράποδο…. Θα μπορούσε να είναι το παιδί σας.

Το τραυματισμένο ζώο είναι σε φαρμακευτική αγωγή για να υποχωρήσει το οίδημα στο πόδι του ώστε να χειρουργηθεί το συντομότερο. Η κυρία που φροντίζει και αγαπά το ταλαιπωρημένο ζώο, γείτονες που είναι Άνθρωποι καθώς και το Σωματείο Φιλόζωων Λευκάδας θα προσφέρουν υλική βοήθεια σε συνδυασμό πάντα με την ανεκτίμητη βοήθεια του κτηνίατρου Νίκου Σουρβίνου και Αλέκου Ανυφαντή.

Το σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας εξετάζει σοβαρά το θέμα της μήνυσης κατ’ αγνώστου και ζητά από όποιον είδε ή άκουσε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6973 860 266 και 6983 289 703

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009



«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ» του Σάκη Σερέφα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Σεμινάριο βλακείας» γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας της εταιρίας θεάτρου COMMEDIA στον συγγραφέα Σάκη Σερέφα και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών 2009 (Σχολείον, 9-10 Ιουνίου), προσελκύοντας πλήθος κόσμου και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο, ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας. Πρωταγωνιστεί ο Εισηγητής, ο οποίος παραδίδει την τελευταία διάλεξή του στους τελειόφοιτους ενός τεχνοκρατικού κολεγίου που ειδικεύεται στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάνατζμεντ. Ο Εισηγητής υποστηρίζει πως η βλακεία μπορεί να λειτουργήσει ωφέλιμα ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος στο «σεμινάριο βλακείας» που απευθύνει στους μαθητές του: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση». Παλιά αραβική παροιμία είναι αυτή. Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβιθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του για το θέμα της βλακείας;

Η υπεράσπιση της βλακείας καταλήγει σε μια καυστική κριτική του σημερινού πολιτισμού, η οποία αναδεικνύεται μέσα από την παράλληλη δράση της ψηφιακής εγκατάστασης που προβάλλεται σε βιντεοπροβολέα. Ωστόσο, στην παράσταση η βλακεία αποκτά και έναν προσωπικό, εξομολογητικό τόνο, καθώς, ο Εισηγητής, με σπαραγμό ψυχής, αποκαλύπτει ότι είναι και ο ίδιος υποχρεωμένος να υποδύεται τον «βλάκα» προκειμένου να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό, αμείλικτο περιβάλλον της σχολής όπου δουλεύει. Αυτή είναι η ανθρώπινη πλευρά της βλακείας, που όλοι την έχουμε βιώσει σε κάποια στιγμή της ζωής μας.

Ο Σάκης Σερέφας, δόκιμος ποιητής και πεζογράφος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια δοκίμασε τις δυνάμεις του και στη θεατρική γραφή με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία. Το υποδόριο χιούμορ και η σουρεαλιστική γραφή του Σερέφα βρίσκουν έναν ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Δημήτρη Πιατά, που με ακροβατική δεξιοτεχνία ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό της ανθρώπινης ύπαρξης.


«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ» του Σάκη Σερέφα

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Μουσική: Κίμων Χυτήρης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης


Δημιουργία ψηφιακής εγκατάστασης & μουσική επιμέλεια: Μάνος Αρβανιτάκης


Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009


Α.Ε ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 11-11-09
Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Λευκάδας






ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η ΑΕ ΔΟΞΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στον χορό που διοργάνωσε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Κτήμα Γαρδέλη.
Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους δωροθέτες, το STUDIO LEFKATAS, το mylefkada.gr και τις εφημερίδες Τα Νέα της Λευκάδας – Χαλαρά.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ενίσχυση του σωματείου μας με την λαχειοφόρο αγορά.




Με εκτίμηση


ΤΟ Δ.Σ


ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ


1. 2160
2. 0168
3. 3102
4. 2639
5. 2601
6. 2892
7. 2522
8. 2303
9. 2304
10. 3104
11. 3891
12. 0635
13. 0478
14. 3185
15. 0372
16. 2442
17. 0169
18. 0437
19. 1641
20. 2652
21. 0638
22. 2776
23. 1665
24. 2418
25. 2301
26. 3059
27. 1084
28. 3464
29. 1377
30. 3139
31. 3466
32. 2047
33. 1320
34. 3105
35. 0216
36. 3932
37. 2785
38. 0396
39. 3551
40. 0495
41. 3651
42. 0633
43. 2430
44. 2226
ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛ.: 26450 26770 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2009






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Μεγάλα προβλήματα και σοβαρές ζημιές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στο νομό Πρέβεζας. Αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων ήταν να διακοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία ακόμη και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, ενώ φαινόμενα κατολισθήσεων παρουσιάστηκαν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του νομού. Συγκεκριμένα στον παραλιακό εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κατολίσθηση, διεκόπη για μια μέρα η κυκλοφορία, ενώ από σήμερα η τροχαία ρυθμίζει τη διέλευση των οχημάτων, η οποία διεξάγεται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Όπως τόνισε ο Νομάρχης Πρέβεζας, κ. Βασίλης Ιωάννου, είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της ημέρας να ξανακλείσει η παραλιακή εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, καθώς φαινόμενα κατολισθήσεων εμφανίζονται σε πολλά σημεία του δρόμου. Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου αναφέρει ότι μηχανήματα της Νομαρχίας Πρέβεζας, του Δήμου Ζαλόγγου και της ΔΕΣΕ είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όποτε χρειαστεί.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, σύμφωνα με το Νομάρχη, και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, το οποίο είναι αποκλεισμένο σε πολλά σημεία λόγω πτώσης βράχων, κατολισθήσεων αλλά και πλημμυρών. Σοβαρότερα προβλήματα παρουσιάζονται στο Δήμο Φαναρίου, όπου το ύψος της στάθμης του ποταμού Αχέροντα βρίσκεται σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισής του. Η Νομαρχία Πρέβεζας, εκτός των δικών της μηχανημάτων, έχει νοικιάσει πρόσθετα ιδιωτικά μηχανήματα για να ενισχυθούν και να αποκατασταθούν τα αναχώματα και να αποφευχθούν οι πλημμύρες σε κατοικημένες περιοχές. Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν ακόμη και σήμερα στη Φιλιππιάδα, όπως επίσης και στην Αμμουδιά, η οποία θυμίζει «Βενετία».
Στελέχη της Διεύθυνσης Αλιείας της Ν.Α. Πρέβεζας έχουν επισκεφθεί ιχθυοτροφεία στο Λούρο ποταμό, τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές.
Σύμφωνα με το Νομάρχη Πρέβεζας, δεν υπάρχουν προβλήματα στο Δήμο Πρέβεζας, κάτι που αποδεικνύει ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη Νομαρχία για τον καθαρισμό του ρέματος Καρυδά, έπιασαν τόπο και βοήθησαν στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Το ίδιο θετική είναι και η εικόνα στην περιοχή της Ν. Κερασούντας όπου μετά τον καθαρισμό του Λούρου ποταμού δεν παρουσιάσθηκαν πλημμύρες, φαινόμενο σύνηθες τα τελευταία χρόνια.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης καταγράφουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κυρίως καλαμποκιού λόγω των πλημμυρών. Έχει ενημερωθεί και ο ΕΛΓΑ για να προχωρήσει τις διαδικασίες αποζημιώσεων. Παράλληλα, κλιμάκια του τμήματος Πρόνοιας μεριμνούν σε όσα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές να ενισχυθούν οικονομικά.
Ο κ. Ιωάννου δήλωσε: «Όλος ο μηχανισμός της Νομαρχίας Πρέβεζας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Οι συνεργάτες μου και εγώ από χθες το βράδυ επισκεφθήκαμε τις περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξ’αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταγράψαμε τις ζημιές αλλά παράλληλα δώσαμε και σαφείς οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Είναι γνωστές οι οικονομικές αδυναμίες της Νομαρχίας, για το λόγο αυτό έχω ήδη στείλει στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση επιστολή με την οποία αιτούμαι έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες για την στενή συνεργασία που υπάρχει, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική και όλους τους Δημάρχους του νομού. Αυτή η καλή συνεργασία, καθώς και η σωστή προετοιμασία που είχαμε κάνει με τα αναγκαία έργα, βοήθησαν ώστε οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι οι λιγότερες δυνατές. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των συμπολιτών».

Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2009


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ

Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

Πολεμικη Αεροπορια 131 Σμηναρχία Μάχης
Γιορτη Προστάτη της Π.Α Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ











H ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, πιστή στο ραντεβού της με τη διασκέδαση, διοργανωσε και φέτος μια χορευτική βραδιά το Σάββατο 7/11/09 στο «Κτήμα Γαρδέλη» στο Νυδρί. Μετά από τρεις συνεχόμενες ρεμπέτικες βραδιές, έκανε…στροφή στα λαϊκά επιλέγοντας να διασκεδάσει τους φιλάθλους της και όσους αγαπούν την αντρική
ομάδα μπάσκετ με τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη και την 10μελή ορχήστρα του.( Ακολουθει φωτογραφικο υλικο )









































Επισημος εορτασμος του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου 2009 στην Λευκάδα.
Επίσημη Δοξολογία
και Δεξίωση στο ξενοδοχείο Ionion Star.







Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009.
Ο Διοκτητης του Σταθμου Studio Lefkatas με τους τεχνικους του βρεθηκε στο ορος Ελατη για να αποκαταστησουν τις ζημιες οπου προκαλεσαν οι καιρικες συνθηκες.




Ημεριδα πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 στο Δημοτικο σχολειο Νυδριου με θεμα: ΠΑΙΔΙ - ΥΓΕΙΑ - ΓΟΝΕΙΣ "Δύναμη μας τα παιδιά μας.Σκοπός μας η εμημέρωση & η γνώση". Την Ημεριδα Διοργανωσαν ο Συλλογος γονεων - Κηδεμονων & συλλογος Διδασκοντων Δημοτικου Σχολείου Νυδρίου.


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 .
Εγκαινια για την τοποθέτηση χλοοτάπητα και ανακαίνιση του Αθλητικού του Δήμου Σφακιωτών και στην συνεχεια πραγματοποιηθηκε ποδοσφαιρικος αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ - ΣΥΒΡΟΣ.








Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝ σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 2/11, συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτεραιότητες του Κόμματος το επόμενο διάστημα σύμφωνα και με την Απόφαση της Κ.Π.Ε. της 25ης Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε:
1._ Με την πορεία και την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίασης της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ στις 14-15 Νοεμβρίου αλλά και της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.
2._ Με την κατάσταση που επικρατεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης για stage και συμβασιούχους και την ανάγκη όχι μόνο να καταδικαστούν οι πολιτικές εργασιακού μεσαίωνα αλλά να αναδειχθούν και να προωθηθούν οι πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες – προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασία με ασφάλιση για όλους.
3._ Με το πολύ σοβαρό ζήτημα της απόρριψης και στο Ιόνιο Πέλαγος (πολύ κοντά σε ελληνικές ακτές) τόνων τοξικών και ραδιενεργών φορτίων μετά από εσκεμμένη βύθιση των πλοίων. Υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δηλώσεις και συνεντεύξεις επιστημόνων και οικολογικών οργανώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυκλοφορούν ακόμη και σχετικοί χάρτες. Ήδη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κατέθεσε στις 21.09.2009 σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο.
Υπάρχει εκτίμηση των επιστημόνων ότι «η καταστροφή των οικοσυστημάτων και των θαλάσσιων οργανισμών σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανότατη ενώ είναι βέβαιο ότι η όποια ρύπανση προκαλείται, προστίθεται σε αυτήν της Μεσογείου» αλλά και έντονη ανησυχία ότι «ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν η ρύπανση έχει περάσει στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών».
Θεωρώντας ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά την ίδια μας τη ζωή καλούμε τους φορείς του νομού μας να δραστηριοποιηθούν άμεσα αλλά και όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θα επιδιώξει όχι μόνο να αναδείξει το πρόβλημα και τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και να πιέσει ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης, έρευνας και αντιμετώπισης αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος του οποίου οι επιπτώσεις πιθανά να είναι καταστροφικές για την περιοχή μας.

Λευκάδα 4/11/2009
Η Γραμματεία της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Δελτιο Ειδησεων 4 Νοεμβρίου 2009


















ΤΟ Πρωτο Δελτιο ειδησεων της Λευκαδας ειναι πλεον γεγονος. 3 Νοεμβρίου 2009

Μια συνεργασία της ιστοσελίδας του ραδιοφωνικου και τηλεοπτικου μας σταθμου Studio Lefkatas & Lefkatas tv (http://www.studiolefkatas.gr/) της ιστοσελίδας My Lefkada (http://www.mylefkada.gr/) και της ιστοσελίδας "E-LEFKAS" (http://www.e-lefkas.gr/). Τα δελτία ειδήσεων παρουσιάζει η Δώρα Χαλκιά. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την νέα αυτή υπηρεσία που από σήμερα θα είναι διαθέσιμη για όλους σας. Δείτε παρακάτω το πρώτο βίντεο από την νεα ιστοσελίδα LEFKADA TYBE (http://www.lefkadatube.gr/)