Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2009


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ "ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ' ΤΑ ΤΥΡΑΝΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ .Πεμπτη 30 Ιουίου 2009
Παρουσίαση λευκώματος "Κοπιάστε όπως μας
ηύρατε " DVD , Τουριστικού οδηγού .Με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σχολικόυ κέντρου στα Λαζαρατα Λευκάδας.


Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2009


Τρίτη, Ιουλίου 28, 2009
Το "Καλύτερο παιδί" βρέθηκε στο Studio Lefkatas 90.5 & Lefkatas Tv! O Γιάννης Πλούταρχος βρέθηκε στα studio του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού και παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Σολδάτο!! Γεμάτος κέφι, φωτογραφήθηκε με όλους τους θαυμαστές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού... ενώ δεν παρέλειψε να μας αφήσει την δική του αφιέρωση λίγο πριν αποχωρήσει!!Το

Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2009
Το Σάββατο 1η Αυγούστου ο Αντώνης Ρέμος στο Ενετικό Κάστρο Λευκάδας!!!
Με την υποστήριξη του Studio Lefkatas 90.5 Fm & Lefkatas Tv!!!
Πολύς χορός, πολύ τραγούδι και μουσική είναι τα στοιχεία που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι του κόσμου που θα επιλέξει να διασκεδάσει με τον Αντώνη Ρέμο και τους Émigré. Ο Αντώνης Ρέμος είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής τραγουδιστής της τελευταίας 10ετίας. Με πολλούς πλατινένιους και χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό του και μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών επιστρέφει για ακόμη μία φορά, σε μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα, για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας. Mετά από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε φέτος το χειμώνα με την παράσταση Night & Day στο Αθηνών Αρένα , την οποία παρακολούθησαν πάνω από 150.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος αναδεικνύεται στον απόλυτο νικητή της φετινής σεζόν παρουσιάζοντας αυτό το καλοκαίρι ένα διαφορετικό προφίλ με συνοδοιπόρους τους ικανότατους Émigré.

Οι Emigre έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους album «ΣΗΜΕΡΑ», λανσάροντας μια νέα πρόταση στον χώρο της ελληνικής pop σκηνής. Η επόμενη κίνησή τους ήταν η διασκευή του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη "Κόκκινα γυαλιά" ενώ ακολούθησε η επιτυχία "Είμαστε ένα" από τον ομότιτλο δεύτερο δίσκο τους. Η νέα τους επιτυχία "Πέφτω" είναι ήδη στα charts.
Μια άρτια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με την υψηλότερη ποιότητα ήχου και εικόνας. Μία μοναδική συναυλία που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας το Σάββατο 1η Αυγούστου στο Ενετικό Κάστρο Λευκάδας!! Ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι γεμάτο με τα νέα του τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο του Αντώνη Ρέμου με τίτλο «Αλήθειες & Ψέματα» που έχουν ήδη αγαπηθεί όπως τα «Ποτέ» «100 Φορές Κομμάτια» «Έχω Εσένα» και «Μέχρι Το Τέλος Του Κόσμου» καθώς και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου: «Έτσι Ξαφνικά», «Τι Ήμουνα Για Σένα», «Νύχτες Μοναξιάς», «Μείνε», «Ποιο Κορμί Σε Ταξιδεύει», «Με την πόρτα ανοιχτή», «Εμείς», «Έλα να με τελειώσεις», «Μα δεν τελειώσαμε», «Έκρυψα το πρόσωπό μου», «Μια αναπνοή», «Μη φύγεις», «Θα ‘πρεπε», «Που να ΄σαι», «Μείνε λίγο στη γραμμή», «Τρέμω», «Καρδιά μου μην ανησυχείς», είναι μερικά από τα τραγούδια που θα γεμίσουν τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού.


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΣΤΑ ΛΑΖΑΡΑΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2009

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ
ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΥΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΕΞΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΙΤΡ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗΣ


Ελληνικη δημοκρατια
Ιερα μητροπολις λευκαδος και ιθακησ
311 00 λΕυκας - τηλ. 2645022415 – φαξ. 2645025354

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΙΘΑΚΗΣΙΟΥ
ΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

· ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 – ΩΡΑ 7.00΄ Μ.Μ.
- ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 10.30΄ Μ.Μ. - 1.30΄ Π.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.

· ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 7.00΄ - 10.00΄ Π.Μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 12.00΄ Π.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.

· ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ)
- ΩΡΑ 7.00΄ - 10.00΄ Π.Μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 12.00΄ Π.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.

· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 7.00΄ - 10.00΄ Π.Μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 12. 00΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 6.00΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.
- ΩΡΑ 7.00΄ ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΚ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΥΔΡΙ.
- ΩΡΑ 7.30΄ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΙΣ ΝΥΔΡΙ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΥΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΔΗΜΟΣΑΡΙΟΥ)
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ.
- ΩΡΑ. 10.30΄ Μ.Μ. - 1.30΄ Π.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ.

· ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 12. 00΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ.

· ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 7.00΄-10.30΄ Π.Μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ.
- ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΥΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΙΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙ.
- ΩΡΑ 12.00΄ Μ.Μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΘΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ (ΕΞΩΘΙ Ι. Ν. ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ) - ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ.
- ΩΡΑ 6.30΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΒΑΘΕΟΣ – ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
- ΩΡΑ 7.30΄ Μ.Μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΚ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΒΑΘΕΟΣ – ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΩΜΕΡΙ.
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΙΣ ΚΑΤΩΜΕΡΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ (ΕΞΩΘΙ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ) - ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΙΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.
- ΩΡΑ. 10.30΄ Μ.Μ. - 1.30΄ Π.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.

· ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 7.00΄ - 10.00΄ Π.Μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.
- ΩΡΑ 12.00΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ
- ΩΡΑ 6.30΄ Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ– ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
- ΩΡΑ 7.30΄ Μ.Μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΚ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ.
- ΩΡΑ 8.00΄ Μ.Μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΙΣ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΩΡΙΟΥ) – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΙΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.

· ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
- ΩΡΑ 7.00΄ - 10.00΄ Π.Μ. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.
- ΩΡΑ 11.00΄ Π.Μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ «ΣΠΗΛΙΑ» ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ –ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΔΙΑ ΙΘΑΚΗΝ.

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο γραφείο του Νομάρχη πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας Βαλέριο Τσιμπούχ ο οποίος συνοδευόταν από τον Κυριάκο Τάσιοβασίλη πρόεδρο του Ελληνοουκρανικού συνδέσμου φιλίας και εμπορίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντινομάρχες Σπ. Ρεκατσίνας και Ελ. Αραβανής. Τον Πρέσβη συνόδευσε ο Γ. Καρτάνος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων , του οποίου είναι φιλοξενούμενος. Από τη μεριά του κ. Πρέσβη και του κ. Τάσιοβασίλη εκδηλώθηκε η επιθυμία ανάπτυξης στενότερων δεσμών και προοπτικές αδελφοποίησης της Νομαρχίας Λευκάδας και αντίστοιχης περιοχής της Ουκρανίας με τα ίδια χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της Νομαρχίας τον ενημερώσαμε για τις δυνατότητες υποδοχής τουριστών και επενδυτών στη Λευκάδα και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση τους να συμμετάσχουμε στη Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο.

Την ίδια μέρα μας επισκέφθηκε στη Νομαρχία ο Εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στον Νομό μας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντινομάρχες Σπ. Ρεκατσίνας και Ελ. Αραβανής , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Στυλιανός Ρόκκος και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Γεράσιμος Χαλικιάς. Από τη μεριά της Νομαρχίας τονίστηκαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες για το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας , για την στελέχωση του και την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας. (Κ.Υ- ΟΠΑΔ-Π.Ι κ.α).

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤOΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Λευκάδα 24 -7-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα στις 15 Ιουλίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σωτήριο Βόσδου, του Αντινομάρχη Λευκάδας κ. Σπύρο Ρεκατσίνα, του Τεχνικού Συμβούλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας κ. Θωμά Λεπεσιώτη, του μελετητή κ. Νίκου Φλώριου και εκπροσώπων του Δήμου Ελλομένου και Απολλωνίων με θέμα τις εκτελούμενες μελέτες για το Νομό Λευκάδας και συγκεκριμένα :

Α. ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

§ Η μελέτη περιλαμβάνει τρία αυτόνομα τμήματα (Εκβάθυνση και Διαπλάτυνση Διαύλου, Αντιπροσαμμωτικοί Ύφαλοι Πρόβολοι, Κρηπιδώματα Λιμένα Λευκάδας), μετά και από τις προσαρμογές που επέβαλε το ΥΠ.ΠΟ.
§ Συνολικός Προϋπολογισμός 29.000.000€
§ Θα γίνει έγκριση της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης από τη Δ.Δ.Ε. και θα προχωρήσουν άμεσα τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα (θέμα αιγιαλού/παραλίας, αποφαινόμενα όργανα, έγκριση μελέτης από ΓΕΝ/ΥΕΝ/ΥΠ.ΠΟ. κλπ.)
§ Θα ενταχθεί ως υποέργο Τεχνικός Σύμβουλος για την επίβλεψη του έργου.
§ Η μελέτη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

B. ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ

§ Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει τρία αυτόνομα τμήματα (Τουριστικό Καταφύγιο Νυδρίου, Έργα βελτίωσης λιμένα Περιγιαλίου, Έργα ανάπλασης παραλίας Νυδρίου).
§ Θα προωθηθεί άμεσα το Τουριστικό Καταφύγιο Νυδρίου. Θα εκπονηθεί το προβλεπόμενο από τη σύμβαση στάδιο μελέτης, το οποίο περιλαμβάνει και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η Μ.Π.Ε. θα υποβληθεί το Σεπτέμβριο στην Π.Ι.Ν. (μέσω του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης θα εκπονηθεί το τελικό στάδιο μελέτης και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
§ Τα άλλα δύο τμήματα του έργου θα προωθηθούν αφού πρώτα ξεπεραστεί το θέμα της υπάρχουσας απόφασης προέγκρισης χωροθέτησης, η ισχύς της οποίας έχει λήξει, με προτεραιότητα στα έργα ανάπλασης παραλίας Νυδρίου.
§ Η μελέτη χρηματοδοτείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας

Γ. ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

§ Έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση και η έγκριση της οριστικής μελέτης λιμενικών έργων (προϋπολογισμού 12.000.000 €). Εκπονείται η μελέτη εφαρμογής των κτιριακών έργων και των Η/Μ εγκαταστάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.
§ Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
§ Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Δήμο Απολλωνίων.Δ. ΛΙΜΕΝΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

§ Έχει εκπονηθεί νέα προμελέτη λιμενικών έργων και νέα Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με όλες τις προσαρμογές που ζητήθηκαν από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Δ4, Ε.Υ.ΠΕ. κλπ). Η Π.Π.Ε. έχει υποβληθεί στην Ε.Υ.ΠΕ./Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και έχει διαβιβασθεί για γνωμοδότηση στην Ε.Σ.Α.Λ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
§ Η μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας.
Με την ολοκλήρωση των μελετών αυτών που απρόσκοπτα χρηματοδοτούνται ο στόχος μας είναι να ενταχθούν ως έργα στο ΕΣΠΑ.

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009


Θεατρική Παράσταση απο το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σφακιωτών Ανθολογία πέντε μονόπρακτων του Μουρσελά "Περί .... Ματαιότητας" πραγματοποιηθηκε την Τριτη 21 Ιουλίου στο κηποθεατρο Αγγ.Σικελιανου.
Θα το παρακολουθησετε σημερα Τεταρτη 22 στις 17.00 το απογευμα και στις 24.00 το βραδυ σε επαναληψη απο το Lefkatas Tv.